Понад 100 школярів з Покровської громади змогли побувати в санаторії «Прикарпатський» у місті Яремче Івано-Франківської області. Змістовний відпочинок для дітей Донеччини було організовано в рамках надання психолого-соціальної допомоги. Про це розповіла головна спеціалістка з питань загальної середньої освіти Покровського відділу освіти Ольга Садикова.

«Увесь логістичний маршрут та перебування в санаторії для дітей громади безкоштовні, оскільки вони організовані за підтримки благодійного фонду «Співдружність України», волонтерів, Донецької обласної військової адміністрації та Покровської міської військової адміністрації», – розповіла Ольга Садикова.

Благодійна організація сама звернулася до Покровської громади з такою пропозицією. Скористатися можливістю відпочинку в західній частині України запросили дітей від 7 до 15 років. До місця призначення юні жителі громади діставалися організовано автобусом, а потім потягом. Тривалість кожної зміни – 31 день. Першу групу дітей було відправлено в лютому. До сьогодні в санаторії «Прикарпатський» відпочила понад сотня наших школярів.

«Під час перебування в закладі діти мають змогу навчатися офлайн у школі на території санаторію та онлайн, самостійно, в окремому класі. Діти також знайомляться з побутом і традиціями мальовничої Гуцульщини, подорожують, ходять на екскурсії», – розповіла Ольга Садикова.

У санаторії діти перебувають під наглядом вихователів, і кожен їх день має насичену різними заходами програму – від майстер-класів до концертів і подорожей.

Детальніше – в сюжеті ТК «Орбіта».

Раніше Pokrovsk.news повідомляв, що Покровський центр комплексної реабілітації для осіб з інвалідністю «Милосердя» вже понад місяць перебуває в евакуації на Закарпатті.