На початку квітня Покровський центр комплексної реабілітації для осіб з інвалідністю «Милосердя» евакуювався на Закарпаття. Як зустріли покровчан на новому місці та як пройшла адаптація – дізнавалася знімальна група ТК «Орбіта».

Нагадаємо, коли постало питання про релокацію центру до більш безпечного регіону, місцем тимчасового перебування було обрано село Нересниця. За допомогою благодійного фонду «Схід SOS» було відремонтовано приміщення, а згодом туди відправилися й вихованці з батьками.

Читайте також: Реабілітаційний центр «Милосердя» переїхав з Покровська до Закарпаття

«Ми приїхали сюди 2 квітня. Зустріли нас дуже добре, все облаштовано гарно. Діти займаються кожен день, проходить зарядка, навчаються з вчителями», – розповіла мама вихованця центру «Милосердя» Тамара Гришина.

Будівля, де розміщено центр «Милосердя», обладнана всім необхідним для проживання. Родини вихованців розмістились на другому поверсі орендованого приміщення. Для зручності тут працює ліфт.

«Завдяки співпраці з БФ «Схід SOS» умови дуже гарні, у кожної сім’ї окрема кімната. Кухня у нас загальна,туалет та душ жіночий та чоловічий. Але оскільки ми вже давно знаємо один одного,то ділити нам нічого, у нас все одне на всіх. Ми разом по черзі готуємо. У нас все добре», – каже голова батьківського комітету центру «Милосердя» Людмила Фоменко.

Заняття з вихованцями проходять з понеділка по п’ятницю у дві зміни по три години кожна. З дітьми займається реабілітолог та його асистент, логопед проводить заняття онлайн.

«Ми маємо нових друзів, підтримку благодійників, які допомагають вирішувати питання. Це громадська організація «Неємія», Міжнародна організація з питань міграції, NEEKA – міжнародний благодійний фонд «Регіон Карпат», керівник гуманітарного штабу «Єднання» та наші друзі – жіночки з православного храму, які приходять до нас зі смаколиками, щоб ми почувалися, як вдома», – розповіла директорка центру «Милосердя» Марина Алєксєєнко.

За її словами, наразі обмірковують організацію екскурсій для покровчан по визначним місцям Закарпаття, перш за все планують відвідати озеро Синевір.

Детальніше – в сюжеті ТК «Орбіта».