20 вихованців Центру комплексної реабілітації для осіб з інвалідністю «Милосердя» у супроводі дорослих відправились з Покровська до Закарпаття. Деталі дізнавалася знімальна група ТК «Орбіта».

Протягом останнього місяця питання евакуації центру «Милосердя» ретельно відпрацьовувалось на всіх рівнях влади. Пошук місця релокації перебував на особистому контролі Віцепрем'єр-міністерки України – міністерки з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірини Верещук, перших керівників Донецької ОДА та Покровської МВА.

Читайте також: Шукають місце: з Покровська евакуюють вихованців «Милосердя»

І ось вихованці «Милосердя» виїхали на Закарпаття. Для того щоб дітям з особливими потребами було комфортно подорожувати, «Укрзалізниця» виділила окремий евакуаційний вагон, аби покровчани дісталися Мукачевого. 

Крім того, обласна військова адміністрація подбала про зустріч та перевезення евакуйованих родин від залізничної станції до місця тимчасового проживання у селі Нересниця. 

За словами заступниці начальника Покровської МВА Наталії Іваньо, це передостанній етап масштабної роботи з релокації центру «Милосердя».

«Хочеться, щоб наші вихованці були в безпечному місці серед Карпатських лісів, гір та річок. Дякуємо Віцепрем'єр-міністерці України Ірині Верещук, голові ДонОДА Вадиму Філашкіну, начальнику Покровської МВА Сергію Добряку за той обсяг роботи, що була виконана за цей час. Це і опитування батьків, і погодження місця релокації центру, організаційна та підготовча робота. Окрема подяка Закарпатській ОДА за те, що долучились до пошуку місця розміщення дітей з батьками, БО «Схід SOS» за приміщення, які відремонтовано та облаштовано для потреб людей з інвалідністю. Також слова подяки ТЦ «Бульвар» за продуктові набори, якими дітей забезпечили в дорогу. Дуже хотілось би, щоб ця подорож стала прикладом для інших евакуюватись до більш безпечного місця», – зауважила Наталія Іваньо.

Керівники Покровської МВА вкотре закликають мешканців громади не нехтувати заходами безпеки та за можливості евакуюватися до більш безпечних регіонів. Особливо це стосується сімей, в яких виховуються діти.

Детальніше – в сюжеті ТК «Орбіта».