Поліцейські вкотре закликають бути обережними при купівлі авто. Так, у двох громадян шахраї видурили майже 254 тисячи гривень – повідомляють у Покровському районному управлінні поліції.

30-річна жінка знайшла оголошення щодо продажу машини на одній з популярних платформ. Вона почала спілкування з особами, які мали доставити транспортний засіб. Повна вартість машини становила 186 тисяч гривень. Жінка перерахувала гроші кількома платежами, і після цього шахраї перестали виходити на зв’язок.

В такий самий спосіб ошукали й 48-річного чоловіка, який перерахував 67 тисяч 700 грн за автомобіль з-за кордону. Однак машину він не отримав, а зв’язок із «продавцями» обірвався.

«Обізнаність та холодний розум допоможуть розпізнати шахрая, вчасно завершити з ним розмову та вберегти власні кошти. Покупки здійснюйте лише на надійних інтернет-ресурсах, до того ж ніколи не переходьте за надісланими посиланнями від продавців для оплати, адже так ви надасте зловмисникам доступ до ваших рахунків. Не оплачуйте покупки наперед, обирайте післяплату. Уникайте також надання невідомим людям авансів», – зазначають у поліції.

Раніше повідомлялося, що жителі Донеччини з початку року придбали близько семи десятків «віртуальних» автомобілів.