У державній ветеринарній клініці Покровська розпочалась велика кампанія з вакцинації тварин проти сказу. Про це повідомив начальник медичної установи Сергій Лазаренко.

За його словами, Покровська районна державна лікарня ветеринарної медицини в Донецькій області отримала партію безкоштовної вакцини від сказу "Рабістар", яку виробляють в Україні. Наразі цієї кількості доз вистачить для усього Покровського району.

"По Покровській громаді все добре, тому що люди активно приводили й приводять тварин на щеплення. Але в Добропільському районі ситуація плачевна. Там вже три випадки сказу", — констатує Сергій Лазаренко.

Спалахи сказу в Добропільському районі були вчасно ізольовані, хоча деякі місцеві населені пункти все ще перебувають під карантином. У зв’язку з цією ситуацією, в Покровській громаді відновлять практику виїзних профілактичних вакцинацій, яка існувала до війни. Вона стартує з понеділка, 2 жовтня.

"Люди будуть виїжджати на точки. Через війну не на весь день, як було раніше. Сказ — це сказ, від нього ніхто не застрахований. Щеплення - це єдина можливість зберегти своє життя і своїх улюбленців", — підкреслює начальник медзакладу.

Проти сказу необхідно вакцинувати домашніх тварин щорічно. Вакцина "Рабістар" визнана у багатьох країнах, тому тварину, щеплену цією вакциною, можна вивозити за кордон. Але на вакцинацію дозволяється приходити тільки зі здоровими чотирилапими.

У понеділок, 2 жовтня, ветлікарі працюватимуть у мікрорайоні «Шахтарський», біля однойменного торговельного комплексу, та у «Південному» — біля ЕКОмаркету. Щеплення проводитимуть з 10:00 до 12:00. Де ще та коли вакцинуватимуть тварин від сказу, дивіться за посиланням.

Громадянам також нагадують, що невакцинованим тваринам ветеринарна допомога і супровідні документи не надаються.

Детальніше про сказ та вакцинацію — в сюжеті ТК "Орбіта"

Нагадаємо, що раніше у Покровську проходила вакцинація безхатніх собак.