Покровська клінічна лікарня інтенсивного лікування та міжнародна організація «Лікарі без кордонів» уклали меморандум про співпрацю. Про це повідомляють у Покровській міській військовій адміністрації.

У рамках меморандуму передбачена робота в трьох напрямках. Перший – це забезпечення медичної підтримки під час масового надходження постраждалих. Другий напрямок – організація роботи палати інтенсивної терапії, яка буде зосереджена на важких пацієнтах та на постраждалих внаслідок бойових дій. У межах третього напрямку «Лікарі без кордонів» надаватимуть фахову підтримку та допомогу у відділенні анестезіології та хірургічного втручання.

Співпраця з ГО «Лікарі без кордонів» триває з початку повномасштабного вторгнення. На Донеччині медики-міжнародники вже працювали в декількох лікарнях, зокрема в містах Костянтинівка та Селидове, надаючи населенню стаціонарну допомогу. Також у рамках співпраці в області діють мобільні клініки, які надають первинну медичну допомогу на деокупованих територіях Слов'янська, а бригади швидкої допомоги забезпечують переміщення пацієнтів між медичними закладами.

Представники гуманітарної медичної організації неодноразово долучалися й до надання допомоги жителям Покровської громади, постраждалим внаслідок обстрілів.

Читайте також: Обстріл Покровська 24 червня – «Лікарі без кордонів» доставили до Дніпра двох постраждалих

«Допомога ГО «Лікарів без кордонів» є досить вагомою та суттєвою. І це не лише фахова медична допомога, така як створення додаткових медбригад, прийом пацієнтів, їх транспортування та евакуація між містами, а й доступ до лікарських засобів, забезпечення укриттів та пунктів незламності засобами особистої гігієни та необхідними непродовольчими товарами», – зауважив генеральний директор Покровської КЛІЛ Юрій Бородін. 

«Наша організація докладає всіх зусиль, щоб забезпечити доступ до якісної медичної допомоги для всіх постраждалих внаслідок конфлікту. Ми дуже уважно ставимося до цього питання, тому цей меморандум – це ще один крок в напрямку посилення роботи медзакладів Донеччини та надання якісних та своєчасних послуг місцевим жителям», – заявив координатор проєкту Джанпь'єтро Кампенделлі.

Детальніше – в сюжеті ТК «Орбіта».