Благодійники подарували Покровській громаді пожежну машину. Це сумісна допомога від громадської організації «Петро і Мазепа» та німецько-українського фонду «Рейн-Некар» повідомляє кореспондент ТК «Орбіта».

«Зараз Покровськ потерпає від російських обстрілів, тому наявність ефективної служби порятунку – це питання виживання міста. Тому ми передаємо пожежну машину з Німеччини: укомплектовану, в гарному технічному стані», – розповів представник ГО «Петро і Мазепа» Дмитро Підтуркін.

За весь час автівка проїхала лише 20 тисяч кілометрів та має усе необхідне обладнання: ємність для води, насос, а також систему, що забезпечує освітлення зони надання допомоги.

У Покровській МВА зазначають, що завдяки такій пожежній машині можна буде максимально ефективно надавати допомогу населенню. Її використовуватимуть і при ліквідації наслідків обстрілів, і при гасінні пожеж.

«Це вже третя пожежна машина, яку отримала наша громада. Вона стане надійним помічником в роботі добровольчої команди, яку сформовано на базі КП «Муніципальна служба правопорядку». Нехай автомобіль допоможе у виконанні професійних завдань. Дякую громадській організації «Петро і Мазепа», а також німецько-українському фонду «Рейн-Некар» за допомогу в непростий час», – зазначив Сергій Добряк.

Читайте також: У Покровську завершила навчання добровільна пожежно-рятувальна команда

Крім того, за допомогою цієї автівки можна буде також ремонтувати дахи, замінювати ліхтарі, виконувати обрізку дерев – тож вона знадобиться й комунальним службам Покровська.

Деталі – в сюжеті ТК «Орбіта».