Покровська громада отримала 32 хромбуки Lenovo для якісної організації дистанційного навчання. Про це повідомляють у Покровській міській військовій адміністрації.

Гаджети надані Організацією об'єднаних націй з питань освіти, науки та культури (ЮНЕСКО) за підтримки Департаменту освіти і науки Донецької облдержадміністрації.

«Повноцінно організувати освітній процес в умовах бойових дій дуже важко, але вкрай важливо. Тому ми змушені проводити навчання у дистанційному режимі. Техніка, яку ми отримуємо, нова і максимально пристосована, щоб працювати в реаліях, у яких ми живемо. Її зручно використовувати і під час дистанційного навчання, і для саморозвитку. Велика дяка благодійникам та Донецькій ОДА за надані інструменти для навчання, які відкриють дітям доступ до великої кількості інформації та освітніх ресурсів. Це також буде сприяти розвитку цифрових навичок, які є важливим елементом сучасної освіти. Разом до Перемоги!» – зазначив начальник Покровської МВА Сергій Добряк. 

Хромбуки було розподілено між 12 навчальними закладами громади. Гаджети отримають діти вразливих категорій. 

«Онлайн-зустрічі – це справжня розрада під час такого складного періоду нашого життя. І саме для зручного та якісного навчання нашим дітям дуже необхідні нові технічні засоби. Пристрої, що отримала Покровська громада, є не лише сучасними, а й дуже зручними в користуванні. Завдяки своїй компактності учні можуть брати гаджет разом з собою всюди. Це саме те, що необхідно для успішного навчання. Така підтримка є вагомою!» – зауважила начальниця відділу освіти Любов Воротинцева.

Покровська громада вже не вперше отримує допомогу від міжнародних партнерів, Департаменту освіти і науки, тож частина потреби в забезпеченні школярів комп’ютерною технікою задоволена – зазначають у Покровській МВА.

Раніше Pokrovsk.news повідомляв, що покровські школярі отримали ноутбуки від UNICEF.