До Покровської громади надійшло 99 гаджетів – 81 ноутбук від Міжнародного фонду допомоги дітям UNICEF та 18 хромбуків від Управління Верховного комісара ООН у справах біженців. Про це повідомляють у Покровській міській військовій адміністрації.

Через повномасштабну війну другий рік поспіль учні Покровської громади вимушені здобувати освіту дистанційно – тож отримана техніка стане їм при цьому в пригоді.

Гаджети отримали діти вразливих категорій – переселенці, діти з інвалідністю, позбавлені батьківського піклування, з багатодітних сімей, з сім'ї загиблого захисника України, діти, які постраждали внаслідок військових дій, а також обдаровані учні.

Начальник Покровської МВА Сергій Добряк подякував Департаменту освіти і науки Донецької облдержадміністрації за сприяння в забезпеченні доступу дітей до освіти в складних умовах сучасності.

«Дякуючи нашим міжнародним партнерам, діти Покровської громади мають можливість бути на постійному зв’язку з педагогами та бути залученими до навчального процесу. Дуже вдячні обласній військовій адміністрації та департаменту освіти Донецької області за те, що завжди звертають на нас увагу та задовольняють потреби наших учнів», – зазначив Сергій Добряк.

За словами заступниці начальника Покровської МВА Маргарити Ідрісової, гаджети отримали школярі різних вікових категорій. До переліку отримувачів увійшли учні з сімей, які опинилися в складних життєвих обставинах, а також обдаровані діти громади. 

«Без комп’ютерної техніки навчатися в дистанційному форматі складно. Отримані ноутбуки сучасні та потужні, тож опановувати матеріал буде набагато зручніше. Дітям хочеться побажати плідної праці, адже рік буде важким, також в дистанційному форматі. Але ми зможемо збиратися в інформаційних освітніх центрах, які працюють на базі укриттів. Саме тут учні можуть спілкуватись один з одним та своїми педагогами, а також отримувати консультації», – розповіла Маргарита Ідрісова. 

За словами начальниці відділу освіти Любові Воротинцевої, з новими ноутбуками освітній процес стане ще більш інформативним, змістовним, емоційно-ціннісним та психологічно комфортним для школярів.

Детальніше – в сюжеті ТК «Орбіта».

Раніше Pokrovsk.news повідомляв, що в Покровській громаді підбили підсумки освітнього процесу за 2023 рік.