Покровська Центральна дитяча бібліотека імені Олени Пчілки виграла у всеукраїнському конкурсі 5 тисяч доларів, які підуть на створення сучасного мультифункціонального простору. Про це повідомила завідувачка бібліотеки Олена Нєвєрова.

Бібліотека імені Олени Пчілки обслуговує понад 2 тисячі читачів, серед яких велика кількість переселенців. Працівники книгозбірні поставили за мету створити модель нового бібліотечного простору, тому з проєктом «Бібліохаб – сучасний простір нових можливостей» взяли участь у Всеукраїнському конкурсі «HALLI 2.0».

«З 228 команд ми здобули перемогу та отримали 150 умовних одиниць на придбання канцелярії для проведення майстер-класів, стільців для зручного сидіння дітлахів та бездротових мишок», – розповідає Олена Нєвєрова. 

Це був лише перший тур конкурсу. У фінал вийшли 60 команд, серед яких – працівники покровської бібліотеки.

«12 грудня в місті Києві ми захистили свій проєкт, взяли найвищий рейтинг. Самі не очікували, хоча сподівались», – каже завідувачка бібліотеки. 

За її словами, значну роль у перемозі бібліотеки відіграли дитячі малюнки. Маленькі покровчани зобразили бібліотеку своєї мрії та вразили організаторів заходу.

Бібліотечний простір площею майже 300 квадратних метрів розділять на декілька зон та створять відокремлені локації: сіті-бук, бібліогейм, лаунж та інтерактивно-інформаційний куточок. На це й спрямують 5 тисяч доларів, виграних у грантовому проєкті.

«Плануємо витратити їх на нове сучасне обладнання, оргтехніку й обов'язково на сучасні українські дитячі книжки для різних вікових категорій», – додала Олена Нєвєрова.

Також бібліотечний фонд планують поповнити книгами, надрукованими для слабозорих людей. Завдання бібліохабу – розширити формат роботи, об’єднати різні групи користувачів, аби прискорити адаптацію ВПО в нових умовах як приймаюча громада.

Детальніше – в сюжеті ТК «Орбіта».

Раніше Pokrovsk.news розповідав, що Покровській школі дзюдо нещодавно виповнилось 40 років.