У Покровську мешканці пошкоджених будинків та працівники установ продовжують усувати наслідки обстрілу, який стався 13 жовтня. Про це повідомляють кореспонденти ТК «Орбіта».

Віконні отвори у постраждалих будинках вже закрили OSB-плитами. Комунальники розпочали роботи ще в день обстрілу. Будівельні матеріали надали житлово-комунальний відділ та громадські організації, зокрема «Проліска», «Лікарі без кордонів» та «Червоний Хрест». Видавали людям й інші необхідні речі.

«Ось сьогодні привезли нам ковдри. Я замовила 44 штуки, потихеньку видаватиму. Наше щастя, що стіни вдома вціліли, люди всі живі – це найголовніше», – розповідає старша будинку Любов Смелянська.

Пані Любов у момент прильоту була вдома. Вікно, що виходить у бік обстрілу, не вціліло. Але жінка більше переживала не за майно, а за сусідів.

«У другій квартирі мешкає жінка-інвалід. Вона погано бачить, погано чує. Я побігла – двері відкрити. Думаю: на повинні бути відкритими. Зайшла – вона лежить на дивані, вся у склі. Обтрусила», – каже Любов Смелянська.

Уранці п’ятниці, 13 жовтня, відчинили свої двері й установи, розташовані поруч. Одна з таких – районна філія обласного центру контролю та профілактики хвороб.

«Я була на роботі, в нас були відвідувачі, якраз в кабінеті, коли це сталося. Вікно вилетіло, скло розбилося, все полетіло на нас», – згадує санітарна фельдшерка Вікторія Газізова.

За словами співробітників, вибухова хвиля завдала чималих ушкоджень. Потрощило дах, вікна, двір, де стояли робочі автомобілі.

«Пошкоджені покрівлі двох адмінбудівель, гаражів – близько 2 тисяч квадратних метрів. Покрівлі практично немає. У 110 вікнах пошкоджено скління, крім цього, вибиті та пошкоджені близько 30 дверей у кабінетах», – розповів завідувач Покровської районної філії ДУ «Донецький обласний центр контролю та профілактики хвороб» Василь Лазарєв.

Нині співробітники не в звичних халатах, а в спортивному одязі намагаються своїми силами навести лад: виносять сміття та уламки розбитого скла.

Будівля іншої соціальної установи постраждала більше. Ракета влучила в приміщення, де відбувався прийом громадян.

«22 спеціалісти знаходяться на лікарняному, але, незважаючи на це, ми будемо продовжувати прийом населення. З 17 жовтня ми будемо вести прийом у ветеранській організації, цього ж дня буде прийом мобільного офісу в Першотравневому, а також у місті Родинське. Просимо вибачити за тимчасові незручності, зараз місцева влада виріщує, де ми будемо в подальшому проводити прийом», – зазначає заступниця керівника соціальної установи Тетяна Бєлкіна.

За її словами, виплата допомоги не припиниться, оскільки офіс установи ще знаходиться в Дніпрі.

Детальніше – в сюжеті ТК «Орбіта».

Раніше повідомлялося, що внаслідок двох ракетних ударів по Покровську 13 жовтня було пошкоджено 12 багатоквартирних та 7 приватних будинків, чотири комунальні установи. Одна людина загинула, ще 24 зазнали поранень різного ступеня тяжкості.