Раніше повідомлялось, що 20-22 червня шахтарі Донеччини планували провести масштабну акцію протесту в Києві, аби донести проблеми вугільних підприємств до керівництва країни. Учора на своїй сторінці в Фейсбук голова незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець повідомив, що похід перенесено на 30 червня.

«Станом на 19.00 сьогоднішнього дня ситуація наступна. Ініціативні групи з-поміж шахтарів, працівників вугледобувних підприємств Донеччини інформують про перенесення заходу на 30 червня, – повідомив лідер НПГУ. – Першочергово через те, що саме наступний тиждень буде пленарним – відбудеться засідання Верховної Ради. А це означає, що гірники спрямують вимоги акції протесту не тільки до урядовців, а й до депутатів, які своїми рішеннями сприяли створенню енергетичної кризи».

За повідомленням Михайла Волинця, водночас цього тижня в шахтарських містах відбудуться місцеві збори щодо підготовки походу гірників з протестом на Київ, а також центральна нарада керівного апарату Незалежної профспілки гірників України та Профспілки працівників вугільної промисловості України щодо формування стратегії протестного заходу.