20-22 червня шахтарі Донеччини виходять на Київ. Про це повідомив голова незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець у Фейсбук.

Гірники та жителі Добропілля прийняли рішення щодо проведення масштабної акції протесту з походом до столиці сьогодні під час зборів на площі Арутюнова.

«За підсумками насиченого тижня переговорів, протестів та зустрічей щодо термінового вирішення проблем вугільної галузі, трудові колективи та жителі шахтарських міст вирішили, що в столиці погано чують проблеми регіонів. Що треба донести необхідність виведення вугільних підприємств з режиму простою, повернення тисячам людей їх робочих місць, виплати майже мільярдної заборгованості із заробітної плати, відновлення роботи ринку збуту вітчизняного вугілля з безпосередньої близькості до Верховної Ради, будинку уряду чи офісу президента», – написав Волинець.

За його словами, на адресу НПГУ продовжують надходити листи з різних регіонів України від вугледобувних підприємств і не тільки щодо готовності підтримати шахтарський протест на всеукраїнському рівні. На Донеччині складають списки учасників походу на Київ.