Вугільне підприємство – це не лише прохідка та видобуток чорного золота. Є доволі велика кількість працівників, які забезпечують представників основних професій матеріалами, обладнанням тощо. Чималий відсоток таких спеціалістів – жінки, а частина з них мають так звані «чоловічі» професії.

Знімальна група ТК «Орбіта» побувала на робочому місці Наталії Стаханової, яка вже 13 з половиною років працює зварювальницею в шахтоуправлінні «Покровське».

«Вона коли прийшла, вміла практично все. Просто трошки ще навчили суто шахтним деталям: вставки, труби, підвіски, шнеки. І все, в принципі, добре», – розповідає напарник Наталії, електрозварювальник ручного дугового зварювання ЕМЦ ПРАТ «ШУ «Покровське» Артем Некрасов.

Зараз Наталія і сама може кого завгодно навчити професії зварювальника. Вона не розділяє свою роботу на таку, що подобається або ні.

«Я не можу вам сказати, що є якась легка деталь, а є якась важка. Вони всі зварюються по-різному», – розповідає електрозварювальниця ручного зварювання ЕМЦ ПРАТ «ШУ «Покровське» Наталія Стаханова.

Зварювальниця постійно взаємодіє із ковалем. Артем Селезнєв – один з двох таких фахівців, які працюють на шахті.

«Чудова співробітниця Наталія, дуже розумна, грамотна. А ще спокійна і врівноважена. Добре знає свою справу, дуже толкова зварювальниця», – розповідає коваль Артем Селезнєв.

У Наталії є свій фірмовий почерк зварки. І хоч клеймо на деталях вона не ставить, але свій шов впізнає серед багатьох. Живе жінка в Гірнику, там вона старша будинку.

Фахівчиня пишається своєю роботою і знає, що від неї залежить якість проходження виробок і кількість видобутого вугілля.

Детальніше – в сюжеті ТК «Орбіта».

Раніше Pokrovsk.news розповідав про роботу бункеровщиці збагачувальної фабрики «Свято-Варваринська» Ніни Борисової.