Начальник Донецької обласної військової адміністрації Вадим Філашкін провів свій перший брифінг. Про це повідомляє кореспондент ТК «Орбіта».

Очільник області відповів на питання щодо виконання програми «єВідновлення», відбудови об’єктів критичної інфраструктури та підтримки ЗСУ.

«Вважаю головним пріоритетом для Донецької ОВА та місцевих адміністрацій оборону та допомогу армії. Протягом останнього місяця військові адміністрації передали ЗСУ 26 пікапів та 3 мікроавтобуси, які вже виконують бойові завдання», – зазначив Вадим Філашкін.

За його словами, ще однією з найважливіших задач є евакуація мирних жителів. Від початку повномасштабного вторгнення з Донеччини до більш безпечних регіонів переїхали понад 1 мільйон 350 тисяч людей, зокрема 163 357 дітей.

Для підтримки переселенців працює 71 гуманітарний хаб у різних областях України. Протягом останніх місяців вдалося перевезти майже всіх маленьких мешканців Марʼїнської громади, Очеретиного та міста Вугледар.

Говорили й про виявлення колаборантів – нині працівниками СБУ порушено близько 300 кримінальних проваджень.

За словами Вадима Філашкіна, в регіоні поступово продовжуватиметься ремонт найважливіших транспортних шляхів – там, де це можливо, і які вкрай потрібні для швидкого перевезення поранених військових до лікарень.

Також він розповів, що команда Донецької ОВА вже майже сформована. Незабаром, протягом декількох тижнів, будуть призначені на посади заступники – з їхніми особами вже визначились. Найближчим часом планують створити і Маріупольську міську військову адміністрацію.

Раніше Pokrovsk.news повідомляв, що Вадим Філашкін назвав умову для перегляду питання щодо заборони спиртного на території Донецької області.