У Покровську відбулася нарада з керівниками медичних закладів громади, на якій було підбито підсумки минулого року та окреслено плани на 2024-й. Про це повідомляє кореспондент ТК «Орбіта».

Попри усі труднощі, лікарні намагались достойно виконувати програму «Доброзичлива медицина».

«Протягом року обсяг медичної допомоги не зменшився, а навпаки збільшився в порівнянні не тільки з 2022 роком, а навіть з мирним часом», – розповів начальник відділу охорони здоров’я Олександр Овчаренко.

Покровська клінічна лікарня інтенсивного лікування стала центром надання невідкладної допомоги мешканцям Покровської та сусідніх громад. На її базі створена виїзна бригада надання паліативної допомоги, мобільні бригади акушерсько-кардіологічної та терапевтично-психологічної допомоги. Перинатальний центр, в якому функціонує відділення другого етапу виходжування новонароджених, на даний час є єдиним в області.

У неврологічному відділенні Покровської КЛІЛ запрацював інсультний блок. Також почало працювати відділення гемодіалізу.

Нині у системі охорони здоров’я громади працює 165 лікарів, що на 38 менше, аніж у 2021 році. Кількість молодшого медичного персоналу скоротилась на 83 особи.

На нараді заслухали звіти керівників медичних закладів: Покровського центру первинної медико-санітарної допомоги, клінічної лікарні інтенсивного лікування, Родинської лікарні, Покровської міської лікарні та Покровської міської стоматологічної поліклініки.

Підсумовуючи зустріч, заступниця начальника Покровської МВА Маргарита Ідрісова зазначила, що минулий рік був дуже непростим.

«Були перебої і з пакетною системою НСЗУ, з фінансуванням. Більше нас підкошували блекнути – відсутність світла. Але лікарні впоралися, за допомогою військової адміністрації були забезпечені паливом. Ми автономізувалися, навчилися таким чином жити», – зазначила Маргарита Ідрісова.

Вона додала, що медзаклади громади забезпечені медикаментами та продовжують повноцінно надавати послуги населенню. У поточному році планують розробити комплексну програму щодо ментального здоров’я, аби професійною психологічною допомогою були охоплені і діти, і дорослі.  

 Детальніше – в сюжеті ТК «Орбіта».

Раніше Pokrovsk.news повідомляв, що в Покровській КЛІЛ відкрили інсультний блок після ремонту