У дошкільних закладах Покровської громади дистанційно навчаються 920 малюків. Частина з них готується через два місяці стати першокласниками. Аби їх адаптація до шкільного життя була максимально природною, для кожного педагоги створюють портрет випускника дитсадка. Про це повідомили у відділі освіти Покровської міськради.

«Якщо дитина навіть в дистанційному форматі відвідує дитячий садок, це покращує її адаптацію в першому класі. Адже наші дитячі садки, як і школи, працюють дистанційно на платформі Teams. Батьки навчаються працювати на цій платформі й допомагають своїм дітям, тому їм значно простіше адаптуватися і розпочати навчання в першому класі», – розповіла начальниця відділу освіти Любов Воротинцева.

Робота в дистанційному форматі стала для викликом для освітяни дошкільної ланки. Перед вихователями постало завдання створити для дітей позитивну атмосферу, аби заняття проходили і цікаво, і продуктивно.

Багато уваги в Покровській громаді приділяється наступності між дитсадками та початковою ланкою. Так, опираючись саме на цей принцип, НВК №2 співпрацює з дошкільним підрозділом «Перлинка».

«У цьому році пройшла підготовка з майбутніми першокласниками з використанням портрета  випускника. Це, по-перше, вихована, самостійна, соціально адаптована, здорова, щаслива особистість», – розповіла вчителька початкових класів НВК №2 Галина Шевченко.

Портрет допомагає вчителям початкової ланки розробити програму з підготовки дитини до школи, щоб вона якнайкраще адаптувалася в шкільному житті. Завдяки цьому вчитель уже знає індивідуальні можливості учнів і на що потрібно звернути увагу. На основі портрету дошкільника педагоги в подальшому складають портрет майбутнього випускника початкової школи: наприклад, це шукач нового, фантазер, всезнайка, дослідник, культурна особистість.

«Для того щоб використати в своїй роботі портрет випускників дошкільного підрозділу і початкової школи НВК №2, в цьому році ми дистанційно здійснювали різноманітні форми роботи. По-перше, це була віртуальна екскурсія школу з Капітошкою, з песиком Патроном, також готували різноманітні виставки малюнків. А найбільше сподобався наш тростинковий театр», – каже Галина Шевченко.

Багато занять проводили і з батьками майбутніх першокласників, готуючи їх до нового важливого етапу в житті дитини.

«Закликаємо батьків дітей дошкільного віку реєструватися у дитячих садках, адже це, по-перше, бронює за ними місце і, по-друге, надає можливість дистанційно розвивати дітей», – зазначає Любов Воротинцева.

Вся інформація стосовно реєстрації розміщена на сайті відділу освіти та безпосередньо закладів.

Детальніше – в сюжеті ТК «Орбіта».

Раніше Pokrovsk.news повідомляв, що діти з Покровської та Авдіївської громад відправилися на відпочинок в Карпатах.