Гродівська громада готується до повноцінних весняно-польових робіт. Про це знімальній групі ТК «Орбіта» розповів начальник Гродівської селищної військової адміністрації Володимир Руденко.

За його словами, на п’яти тисячах гектарах землі посівна поки проводитися не буде через близькість лінії фронту. На решті території громади аграрії планують працювати, але за умов безпеки.

Села Гродівської ТГ постійно знаходяться під обстрілами. Місцевих мешканців просять евакуюватися, пропонують варіанти розміщення в інших областях України – але бажаючих виїхати небагато. Останніми днями з Новоекономічного старостинського округу виїхало 5 родин з дітьми.

При цьому Володимир Руденко підкреслює, що всі структури в громаді працюють, є електроенергія та інтернет, проводиться навчання онлайн. Влада постійно долучає до допомоги благодійні організації. Дітям роздають одяг, кожного місяця селяни отримують гуманітарну допомогу. Наприклад, у Новоекономічному чекають на насіння, отримали питну воду в пляшках.

Централізована подача води в Новоеокномічному відновлена. Нагадаємо, на початку року селяни протестували проти підвищення тарифу на воду – понад 70 гривень за кубометр. Після обговорення затверджено прийнятні розцінки, і селяни знову з водою.

Читайте також: Жителі Новоекономічного виступили проти підвищення тарифу на воду

«Ми зійшлися на тарифі майже 55 гривень за куб. Відпрацюємо місяць, підприємство подивиться на свою фінансову складову. Думаю, що на цьому й залишимося», – зазначив Володимир Руденко.

Детальніше – в сюжеті ТК «Орбіта».