Електронна петиція на сайті президента України, в якій йдеться про мобілізацію народних депутатів та державних службовців, набрала 25 тисяч голосів, необхідних для розгляду.

Петицію подав народний депутат України Олександр Дубінський, який наразі перебуває у СІЗО за підозрою у державній зраді.

Автор петиції звертається до президента України із вимогою «визначити як невідкладні проекти Законів, що сприятимуть справедливій мобілізації громадян, зокрема народних депутатів та державних службовців України». Йдеться про законопроекти №9647 та №9649 від 24 серпня 2023 року авторства Олександра Дубинського, в яких він пропонує створити правові підстави для мобілізації нардепів, державних службовців, посадовців органів державної влади та місцевого самоврядування.

На думку Дубинського, «мобілізація народних депутатів і державних службовців різних рівнів допоможе вирівняти умови для всіх громадян і сприятиме перемозі над державою-терористом».

«У зв'язку зі специфічним графіком засідань Верховної Ради України під час воєнного стану, неможливо визначити, коли ці законопроекти будуть розглянуті. Однак ми закликаємо негайно розглянути ці законодавчі ініціативи, щоб прискорити перемогу та зменшити соціальне напруження», – зазначає автор петиції.

Після того, як петиція набрала необхідну кількість голосів, її має розглянути президент України Володимир Зеленський.

Раніше повідомлялося, що в Україні планують запровадити смарт-мобілізацію.