Віталій Базака першим в нашій місцевості отримав офіційний статус волонтера. Деталі дізнавалася знімальна група телеканалу «Орбіта».

Пан Віталій багато років має інвалідність, але весь час допомагає іншим. Його благодійна група «Даруй добро» підтримує найбільш незахищені верстви населення та ЗСУ.

Читайте також: Покровчанин Віталій Базака отримав візочки для людей з інвалідністю та проводить аукціони на підтримку ЗСУ

За словами волонтера, надійшов запит від військової частини, яка боронить Україну на Донецькому напрямку, на автомобілі, дрони, систему «Пластун» тощо. Все це досить коштовне, а збір вимагає максимальної прозорості та звітності. Тож пан Віталій вирішив офіційно зареєструватися волонтером – звернувся до міської влади та податкової інспекції.

«Зараз ми готуємо суперлотерею, де буде багато призів, які не купиш в крамниці. Це диски, книги, футболки, футбольні м’ячі, ключки тощо з автографами відомих людей. Також готується проєкт «Кава з зіркою». Зараз я веду перемовини з багатьма відомими артистами», – розповів Віталій Базака.

Суть проєкту «Кава з зіркою» в тому, що будь-хто може за донат зустрітися в певному ресторані чи кафе зі своїм кумиром – поспілкуватися, поставити питання, сфотографуватися. Зібрані кошти підуть на допомогу військовим. Чимало артистів уже погодились на участь у проєкті, серед них – Гарік Кричевський та Павло Зібров.

На авто, дрони та систему «Пластун» потрібно зібрати не менше 1,5 мільйона гривень. Отож вже найближчим часом стартує і лотерея, і проєкт «Кава з зіркою», кожен з етапів яких організовує пан Віталій.

У Покровській ДПІ підкреслюють: волонтерство – це форма громадської діяльності, яка базується на безкорисливості та бажанні допомогти оточуючим. Для її здійснення в правовому полі потрібно відповідно до вимог Податкового кодексу зареєструватися в реєстрі волонтерів. Як це зробити – в сюжеті телеканалу «Орбіта».