Водіння у стані алкогольного сп'яніння є одним із найсерйозніших порушень на українських дорогах. При цьому водіїв не зупиняють ні величезні штрафи, ні ризик залишитися без посвідчення водія через таке правопорушення. Щоб змінити цю ситуацію, в Україні вирішили змінити правила перевірки водіїв станом сп'яніння. Як саме, повідомляє auto.bigmir.net.

Представник Кабінету міністрів України у Верховній Раді Тарас Мельничук розповів, що нову процедуру схвалили на засіданні уряду 13 червня. Згідно з нововведеннями, співробітники поліції тепер фіксуватимуть огляд людини на стан сп'яніння на нагрудну камеру, після чого докладатимуть відео до матеріалів справи.

Відповідно до нововведення знаходити свідків для процедури перевірки на стан алкогольного сп'яніння більше не потрібно. Водночас у новій процедурі перевірки передбачили й ту ситуацію, коли камера не працює або співробітник поліції не виходить зафіксувати правопорушення на нагрудну камеру.

У разі проблем із фіксацією на камеру правоохоронці все ще мають право викликати двох свідків, що не вважатиметься порушенням законодавства. Крім цього, співробітникам поліції планують надати обладнання для збору доказів у різних погодних умовах та в різний час доби.

Нагадаємо, співробітники Покровського райуправління поліції щодня виявляють водіїв, які керують транспортними засобами у стані алкогольного сп'яніння. При цьому на території Донецької області діє «сухий закон».

Раніше ми писали, в який спосіб в Донецьку область просочується алкоголь.