Учора, 26 травня, на Донеччині під головуванням заступника голови Донецької ОДА Вадима Філашкіна відбулась нарада щодо протидії незаконному продажу алкоголю. Участь у нараді взяли представники правоохоронних органів, місцевих та районних військових адміністрацій.

Під час наради стало відомо, що протягом 4 місяців поточного року на блокпостах, нарядами сектору реагування патрульної поліції, нарядами поліції у приміщеннях «Нової пошти», а також у торгівельних закладах зареєстровано 1410 фактів вилучення алкогольної продукції.

Представниками Національної поліції вилучено 183814 літрів алкогольних напоїв на суму понад 19 мільйони гривень.

В поточному році, прийнятими заходами, правопорушникам антиалкогольного законодавства, після документування їх протиправної діяльності, вручено 143 повістки для прибуття до місцевих територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки Донецькій області.

З метою провезення алкоголю на територію Донецької області, перевізники облаштовують в транспортних засобах місця схову. Так, на блок-постах при перевірці транспорту були виявлені спиртні напої:

  • у багажному відділенні під продуктами харчування – 6 фактів;
  • у багажному відділенні за фальшивою стіною – 1 факт;
  • у багажному відділенні за будівельними матеріалами – 1 факт;
  • у відділі для інструментів вантажного причепа - 1 факт;
  • замасковано під інший товар - 1 факт;
  • у підкапотному просторі - 1 факт.

Також порушники намагаються доставити алкоголь за допомогою поштових пересилок через відділення «Нова пошта». В поточному році було виявлено 16 таких поштових доставок, де загальний об'єм алкоголю складав більше 50 л. в кожному випадку. На території області за минулий період виявлено 4 місця зберігання (складські приміщення) спиртних напоїв у великих обсягах.

Під час наради Вадим Філашкін наголосив, що необхідно посилити спільні заходи з виявлення фактів незаконного обігу алкогольної продукції на Донеччині. Окремо він зазначив, що мають вживатися заходи з недопущення продажу алкоголю військовослужбовцям, які виконують завдання на території області