Пам’ятник композитору Миколі Леонтовичу, вивезений з міста Покровська, встановили у Вінницькому центральному парку. Про це повідомила начальниця Покровського міського відділу культури та охорони культурної спадщини Олена Олехнович.

Нагадаємо, через наближення лінії фронту Покровська МВА вирішила перемістити скульптурну композицію до більш безпечного міста. Вінницю обрали не випадково, адже Микола Леонтович народився саме на Вінниччині.

На початку вересня в Покровську розпочалися демонтажні роботи, а вже на кінець місяця пам’ятник встановили у Вінницькому центральному парку імені Леонтовича.

«Урочисте відкриття скульптурної композиції відбудеться вже найближчим часом. На нього обов’язково будуть запрошені наші мешканці, які знаходяться у Вінниці та Вінницькій області, та делегація від нашої Покровської громади», – повідомила Олена Олехнович.

«Віримо в те, що після закінчення війни, після нашої перемоги, пам’ятник повернеться на совє законне місце. І, можливо, у нас в парку з’явиться власний Леонтович», – зазначив директор вінницького КП «Дирекція парків та дозвілля територіальної громади Олександр Мельник.

Детальніше – в сюжеті телеканалу «Орбіта».