Об’єкти, що мають культурне значення, релокують з Покровська до більш безпечних регіонів країни, аби вони не постраждали внаслідок обстрілів. Про це повідомила заступниця начальника Покровської міської військової адміністрації Маргарита Ідрісова.

«Ми повинні евакуювати людей, евакуювати цінності та, звісно, наше культурне надбання. Перше, з чого ми почали евакуацію культурної спадщини – це був наш музей», – розповіла Маргарита Ідрісова.

Днями в міському парку демонтували пам’ятник Миколі Леонтовичу. Скульптуру видатного композитора, який кілька років жив на станції Гришине (нині Покровськ), планують встановити у Вінниці.

«Микола Леонтович жив і творив у місті Вінниця. Тож мер Вінниці зателефонував нашому керівнику військової адміністрації та запропонував релокувати скульптуру до міста і встановити в парку імені Леонтовича», – розповіла Маргарита Ідрісова.

Демонтували також фігуру оленя, що прикрашала парк «Ювілейний» з 2019 року. Інші покровські пам’ятки також планують перемістити до більш безпечного місця.

«Пам’ятник Шевченку плануємо евакуювати до Дніпра, тому що ми там відкриваємо філіал нашої центральної бібліотеки імені Шевченка. З мерією Дніпра є домовленості про встановлення цієї скульптури. Також будемо пропонувати встановити в місті Дніпро пам’ятник «Дівчинка». Зараз він може набути іншого символізму – це може бути пам’ятник дітям, загиблим у цій війні», – зазначила Маргарита Ідрісова.

Детальніше – в сюжеті телеканалу «Орбіта».

Раніше Pokrovsk.news повідомляв, що медичні заклади Покровська поступово релокуються на Дніпропетровщину.