Медичні заклади Покровської громади поступово релокуються до Дніпропетровської області. Про це повідомила заступниця начальника Покровської МВА Маргарита Ідрісова.

За її словами, основне завдання – не лише врятувати дороге устаткування, але й максимально зберегти кадровий потенціал. Точної дати завершення роботи медзакладів у Покровську немає – всі орієнтуються на обставини і слідкують за подіями на лінії фронту.

«Ми визначили, що наші лікарні планового лікування (Родинська і Покровська міська – ред.) виїжджають в місто Павлоград, клінічна лікарня інтенсивного лікування – в Кривий Ріг. Стоматологічна поліклініка виїжджає в Павлоградський район. Взагалі ми дивилися, де наше населення, куди воно виїжджає. Звісно, більшість жителів громади виїхали до Дніпропетровської області», – каже Маргарита Ідрісова.

Вона додала, що в самому місті Дніпро 11 тисяч переселенців з громади, тому покровські медзаклади мали б розміститися там – але в обласному центрі все переповнено.

«Нам дружньо запропонував Кривий Ріг свої площі – не просто щоб лікарня перевезла майно, а щоб працювала», – зазначила Маргарита Ідрісова.

Пізніше покровчан поінформують про те, коли лікарня повноцінно відновить роботу.

Що стосується міських комплексних програм, їх також не ставлять на паузу. Для продовження підтримки людей, які потребували низки безоплатних послуг, міська влада вже провела перемовини з громадами, які приймають переселенців Покровська.

«Лікарі – це також люди, це мами, які повинні вивозити дітей. І доки вони можуть знаходитись тут, то знаходяться. Але обдзвонюють пацієнтів, кажуть, що виїжджають в те чи інше місто. Сімейним лікарям простіше працювати віддалено. Вони спілкуються з пацієнтами оналйн, консультують, дають направлення, з якими можна звернутися в будь-яку лікарню другого рівня», – додала Маргарита Ідрісова.

Детальніше – в сюжеті ТК «Орбіта».