Незважаючи на близькість лінії фронту, в Покровську планують підтримувати дороги в проїзному стані. Першочергово в 2024 році збираються відремонтувати 8 доріг. Про це повідомили в Покровській міській військовій адміністрації.

У першу чергу дочекаються поточного ремонту вулиці Затишна, Свято-Володимирська, Дмитра Коцюбайла (колишня Центральна), Івана Богуна (Прокоф’єва), Тараса Шевченка, Джохара Дудаєва (Пушкіна), Європейська та частина вулиці Москаленка.

Тендерні процедури для визначення підрядної організації розпочнуться після 20 квітня.

«Це становить близько 22-23 тисяч квадратних метрів. Ремонт буде тривати 2-3 місяці. Як і в минулому році, він буде ямковий. Будемо намагатися виконувати роботи від бордюру до бордюру, щоб захватити більшу кількість дорожнього полотна, але це не загальний ремонт по пікетам – це будевсе-таки ямковий ремонт», – розповів начальник житлово-комунального відділу Покровської МВА Данил Проскуренко.

«Ми йдемо за нашим планом. Розпочали частково за допомогою обласної державної адміністрації перший пул, у цьому році продовжимо. Це буде програма 50 на50 по поточному ремонту. 10 мільйонів буде з громади, 10 мільйонів виділяє Донецька обласна військова адміністрація», – розповів начальник Покровської МВА Сергій Добряк.

За його словами, в цьому році також планується привести до ладу вулицю Степана Бандери (колишню Шосейну).

«Щодо двох великих проєктів – це Шмідта та Шосейна. Шмідта в цьому році ремонтувати не будуть – тільки підсипати. А Шосейну, той великий проєкт, буде дороблено. Але не в тому вигляді, в якому він є. Зараз проєкт буде розділений на певні частини. І частина, яка буде зроблена під час військового стану – вона буде зроблена, наприклад, як Мирноградський міст проїзною, точно в доброму стані», – зазначив Сергій Добряк.

На цьому тижні підрядники, які виконували дорожні роботи в минулому році, планують розпочати гарантійний ремонт.

Читайте також: Неякісно відремонтовані дороги в Покровську підрядник полагодить за власні кошти

«Буде виконаний гарантійний ремонт на тих відрізках і ямках, які утворилися внаслідок неякісного виконання робіт. Було комісійне обстеження, визначили обсяги робіт. Були залучені й фахівці технічного нагляду, і компанії – виконавця робіт, і нашої військової адміністрації», – розповів заступник начальника Покровської МВА Олексій Стебель.

Деталі – в сюжеті ТК «Орбіта».