Підрядна організація за власні кошти полагодить відремонтовані в минулому році ділянки покровських доріг, які нині знаходяться в незадовільному стані. Про це повідомив начальник житлово-комунального відділу Покровської МВА Данил Проскуренко.

За його словами, в березні поточного року інспектори ЖКВ обстежили такі ділянки доріг.

Читайте також: Неякісний ремонт чи значне навантаження: комісія визначить причину поганого стану покровських доріг

«Було виявлено кілька ділянок, де ремонту потребує вже нове асфальтове покриття. Тому ми надіслали листа до підрядної організації «Агропромбуд» з проханням приїхати та скласти акти комісійного обстеження і визначити ті ділянки, які потребують ремонту в рамках гарантійних зобов’язань», – розповів Данил Проскуренко.

Тож сьогодні представники міської військової адміністрації, житлово-комунального відділу, технічного нагляду та підрядної організації разом обстежили ділянки доріг, де нове асфальтове покриття почало руйнуватися – зокрема на вулицях Володимирська, Центральна та Прокоф’єва.

«Є зауваження, які ми будемо виправляти. Це руйнування асфальтобетонного покриття на прилягаючих до наших ділянках. Руйнація відбувається не від того, що неякісно було влаштовано асфальтобетонне покриття. Це руйнація старого покриття – і послідовно нового. Руйнація виникає не лише від погодних умов, але й від навантаження на дорогу», – каже майстер ТОВ «Агропромбуд» Андрій Діма.

Після огляду доріг комісія визначила, що основна причина руйнування на ділянках, відремонтованих у минулому році, – це велика протяжність місць примикання старого асфальту до нового.

«У цілому ділянки, де виконувався ремонт від бордюру до бордюру, в задовільному стані, руйнування відсутнє. Руйнація відбувається там, де ділянка метр на метр, метр на два, і вона межує зі старим асфальтом. Ми це візьмемо до уваги, і новий ремонт будемо планувати за можливості від бордюру до бордюру на всю ширину проїжджої частини», – зазначив Данило Проскуренко.

Загалом було виявлено 8 дорожніх ділянок площею приблизно 80-85 квадратних метрів, які підлягають гарантійному ремонту. Підрядна організація відновлюватиме їх за власні кошти. Гарантійний ремонт мають розпочати у червні.

«Це пов’язано з тим, що призупинив роботу завод-постачальник , який надає бітумну мастику. За тиждень після того, як почне працювати завод, підрядник розпочне роботу», – каже Данил Проскуренко.

За його словами, загалом у 2024 році в Покровській громаді заплановано виконати поточний ремонт близько 2400 квадратних метрів доріг.

«Планується продовжити ремонт на вулицях Роздольна, Центральна, залишок Прокоф’єва та Пушкіна. Також будуть виконуватися роботи в місті Родинське в старостинських округах», – зазначає Данил Проскуренко.

Дороги планують ремонтувати за кошти міського бюджету, а також залучати кошти обласні та інвесторів.

Детальніше – в сюжеті ТК «Орбіта».