Покровські дороги комісійно обстежать, аби визначити причину їх поганого стану. Про це повідомили в Покровській міській військовій адміністрації.

До складу комісії увійдуть фахівці технічного нагляду, фірм-підрядників, обласного департаменту базових галузей промисловості. Якщо буде виявлений неякісний ремонт, який підпадає під гарантійний випадок, то почнеться претензійна робота щодо підрядника, і він переробить усе власним коштом. У негарантійних випадках міська адміністрація шукатиме фінансування, аби зробити повторний ремонт.

«Нагадаю, минулого року ми виконали великий обсяг робіт з ремонту дорожнього покриття. У нас працювали декілька підприємців, компаній, і не тільки з нашого міста. Було проведено тендери в ProZorro, і всі бажаючі могли брати участь. Були визначені переможці, які згідно з чинним законодавством виконали роботи», – розповів заступник начальника Покровської МВА Олексій Стебель.

До оцінки якості всіх виконаних дорожніх робіт залучали технічний нагляд. Фахівці давали оцінку зробленому, зокрема щодо якості асфальту, глибини асфальтування, підготовчих робіт. І тільки після цього підписувались акти виконаних робіт і здійснювалась оплата.

«Дороги в нашому місті дійсно мають негарний вигляд, ми маємо великий обсяг руйнувань. І я думаю, що всі розуміють, що було б зі станом доріг на сьогодні, якби ми не виконали цю роботу. Змогли б ми сьогодні проїхати по Мирноградському мосту? Вочевидь, ні. Або по вулиці Пушкіна, або Прокоф'єва, або Володимирській», – зазначив Олексій Стебель.

Однією з головних причин поганого стану доріг він називає збільшення навантаження на автошляхи в кілька разів.

«Давайте бути об'єктивними: на яке навантаження проїжджаючого транспорту розрахована, наприклад, вулиця Володимирська або вулиця Пушкіна? 8 тонн. Позаду мене стоїть автівка, яка важить 40 тонн. Таких автівок сьогодні на кожній вулиці велика кількість. Це зерновоз, але що він робить на вулиці Володимирській, де взагалі заборонений проїзд великої вантажної техніки?» – каже Олексій Стебель.

Значні зауваження є і до якості виконаних ремонтних робіт, які не витримали й одного гарантійного року.

«Безумовно, є претензійна робота, яку ми зараз ведемо з підрядниками, що виконували роботу в минулому році. У нас є попередня домовленість: якщо роботи підпадають під гарантійний випадок, то усі фірми-підрядники в межах гарантійних зобов'язань їх виконають», – додав Олексій Стебель.

Данил Проскуренко, який з початку лютого очолює житлово-комунальний відділ, нагадав, що в 2023 році ремонти доріг у громаді виконувалися ввіреним йому відділом та обласною військовою адміністрацією – ямково картами і на всю ширину дорожньої частини. Окрім претензійної роботи з підрядниками, зараз міркують і над тим, як уникнути негараздів при майбутніх ремонтах доріг.

«Вивчаючи досвід минулого року, наприкінці якого ми вже відійшли від ямкового ремонту, ми будемо наполягати на виконанні ремонту не ямково, а на всю ширину проїжджої частини. Це буде менше завдовжки, але це усуне можливість потрапляння вологи в тріщини між новим покриттям і старим. Це, сподіваюсь, зменшить руйнування в майбутньому», – каже Данил Проскуренко.

Детальніше – в сюжеті ТК «Орбіта».