Опади при низькій температурі повітря перетворили на ковзанку дороги та тротуари Донеччини. Комунальники борються з наслідками негоди, а лікарі-травматологи надають допомогу постраждалим – повідомляє кореспондент ТК «Орбіта».

У Покровську вкриті кригою гілки дерев, тротуари, стежки та деякі автошляхи, тож мешканці йдуть поволі навіть у справах.

«Я вирішив йти з велосипедом, щоб на нього спиратися. Вже раз упав. Це ж скільки потрібно піску, щоб це все засипати», – каже перехожий у центральній частині Покровська.

До лікарів вже почали звертатися ті, хто не втримався на слизькій поверхні.

«Травми різні: забиті місця, переломи, вивихи, гематоми. Останнім часом через погіршення погодних умов звернулося десь 12 осіб», – розповів лікар-травматолог Покровської КЛІЛ Віталій Михайленко.

У комунальників також гаряча пора. Як вже повідомлялося, в Покровській громаді наслідки негоди ліквідують співробітники КП «Багатогалузеве комунальне підприємство» та підрядних організацій, задіяні 12 одиниць спеціальної техніки.

«По-перше посипаються критичні ділянки доріг: мости, перехрестя, центральні вулиці, міжквартальні проїзди. Техніка нашого комунального підприємства і підрядників цілодобово чергує та за потреби виїжджає на найпроблемніші ділянки доріг», – розповідає заступник начальника Покровської МВА Олексій Стебель.

У поліції зазначають, що кількість аварій у таку погоду значно зростає, адже довжина гальмівного шляху на слизькому покритті збільшується в кілька разів. Є водії, які нехтують безпекою та ще не змінили літню гуму на зимову. Автовласників закликають бути уважними, вибирати помірну швидкість, впевнитися у справності світлових приладів та максимально слідкувати за іншими учасниками руху.

«Треба відмовитися від різких маневрів, збільшувати дистанцію, перевірити справність склоочисників. Пішоходам теж необхідно зважати на таку погоду і пам’ятати, що неможливо миттєво зупинити транспортний засіб, особливо автомобіль», – зазначає інспектор з комунікацій Покровського районного управління поліції Микола Лебеденко.

Покровчанам радять за можливості утриматися від поїздок та без нагальної потреби не виходити з дому. Також слід паркувати автівки відповідно до правил, щоб не заважати працювати спецтранспорту.

Детальніше – в сюжеті ТК «Орбіта».

Раніше Pokrovsk.news показав, як виглядають вкриті кригою дерева, газони та кущі у Покровську.