Комунальники Покровської громади долають наслідки негоди: в місті працює спецтехніка, за допомогою якої дороги і тротуари обробляються піщано-сольовою сумішшю. Про це повідомив заступник начальника Покровської МВА Олексій Стебель.

Ще на вихідних дощ зі снігом та мінусова температура призвели до утворення ожеледиці на дорогах Покровська. За словами Олексія Стебеля, за добу працівники КП «Багатогалузеве комунальне підприємство» витратили понад 70 тонн посипального матеріалу. У роботі задіяні 6 одиниць техніки, 60 працівників дільниці «Чисте місто». 

«Цими вихідними ми проходили черговий іспит на готовність до зими. Ми заздалегідь заготовили посипальний матеріал та приготували техніку до погіршення погодних умов. Ми в повному обсязі виконували роботи згідно з планом, який діє при таких ситуаціях. Це роботи з посипки доріг, зокрема мостів, ключових перехресть, центральних вулиць, міжквартальних проїздів та інших доріг. Також виконуються роботи з посипки тротуарів. 132 тони посипального матеріалу ми витратили за вихідні», – розповів Олексій Стебель.

На допомогу місцевим комунальникам за попередньою домовленістю були залучені підрядні організації з шістьма одиницями техніки, які витратили близько 80 тон посипального матеріалу.

«Дощ не припиняється, мінусова температура ґрунту робить свою справу та крига одразу з'являється, посипали ми чи ні. Роботи тривають», – зазначив Олексій Стебель.

За його словами, зараз техніка цілодобово чергує і за потреби виїжджає на проблемні ділянки доріг у всій Покровській громаді.

«У старостинських округах складніше ситуація, адже там дороги належать не лише нам, але й Державній службі автомобільних доріг України та Департаменту розвитку базових галузей промисловості. Ми виконуємо роботи на наших ділянках», – додав Олексій Стебель.

У Покровській МВА закликають автовласників бути особливо уважними та дотримуватися правил дорожнього руху. Також нагадують, що автівки необхідно паркувати відповідно до правил, щоб не заважати спецтранспорту екстрених і комунальних служб.

А ось так сьогодні вранці виглядала траса за містом.

Раніше повідомлялося, що через опади та низьку температуру повітря все в Покровську вкрилося крижаною скоринкою.