З настанням холодів збільшується кількість випадів горіння на житлових масивах. Протягом осінньо-зимового періоду 2022-2023 років на території Покровського району виникла 281 пожежа, зареєстровано 17 загиблих та 10 травмованих, з яких одна дитина.

Основними причинами пожеж минулого опалювального сезону були:

- коротке замикання електромережі - 48 пожеж;

- порушення правил пожежної безпеки при експлуатації печей - 29 пожеж;

- потрапляння малокалорійного джерела запалювання на горючий матеріал - 21 пожежа.

Через недотримання основних правил пожежної безпеки у побуті та при експлуатації пічного опалення може виникнути пожежа, наслідки якої можуть бути катастрофічними. Горять будинки, гинуть дорослі та діти. Нерідко пожежі виникають через те, що газові плити для приготування їжі використовують для обігріву приміщень та сушіння одягу. У житлових будинках, які мають пічне опалення, необхідно звернути увагу на виконання вимог пожежної безпеки під час улаштовування печей та їх експлуатації.

Саме тому, зважаючи на невтішну статистику щодо виникнення побутових пожеж, задля запобігання небезпечних подій Покровське районе управління ГУ ДСНС нагадує, що найчастіше небезпека криється в перегріванні печей, проявах у цегляній кладці тріщин, а також в результаті застосування для розпалювання печей горючих і легкозаймистих рідин, випадінні з топки або зольника вуглин.

Перед початком опалювального сезону потрібно перевірити справність печі і димоходу, відремонтувати їх, почистити сажу, замазати тріщини глиняно-піщаним розчином.

Також для запобігання виникнення таким небезпечним подіям інспектори нагадують про перевірку проводки електричного струму, так як з настанням опалювального періоду дуже часто стаються перенавантаження електромережі через велику кількість обігрівальних пристроїв.

Бережіть своє приміщення від пожеж!

Раніше ми повідомляли про те, де в Покровському районі загинуло людей на пожежах найбільше.