Чотири з восьми ракет, випущених сьогодні вночі по Селидовому, за попередніми даними, зроблені в Північній Кореї. Про це повідомляють у Донецькій обласній прокуратурі.

«Сьогодні вночі російські війська здійснили комбіновану атаку на місто Селидове. По цивільній інфраструктурі окупанти вдарили 8 ракетами. На місцях подій прокурори зібрали уламки засобів ураження, які зовні схожі на залишки балістичної північнокорейської ракети «КN-23», інші чотири – «С-300», – йдеться в повідомленні.

У подальшому зібрані докази будуть направлені на відповідні експертизи.

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 2 ст. 438 КК України).

На місці ракетних ударів побував начальник Донецької обласної військової адміністрації Вадим Філашкін. Він повідомив про стан постраждалих внаслідок обстрілу.

«Наразі пораненим надана необхідна допомога, 1 жінка у стані середнього ступеня важкості перебуває в лікарні, інші переведені на амбулаторне лікування – їх стан стабільний», – зазначив очільник Донеччини.

Він також додав, що комунальні служби відновлюють електричні мережі та зв'язок. Місцева влада видає мешканцям будівельні матеріали для тимчасової ліквідації наслідків обстрілу.

Нагадаємо, 8 лютого близько 00:30 російські війська дійснили масований ракетний обстріл Селидового. В результаті атаки загинула жінка, ще 7 цивільних, серед яких 6-річна дитина, зазнали поранень. Попередньо відомо про пошкоджені 53 багатоквартирних і 10 приватних будинків, 4 заклади освіти, 2 адмінбудівлі, приватне підприємство, 24 транспортні засоби.