З самого ранку 8 серпня комунальники допомагають покровчанам усувати наслідки ворожого обстрілу, який стався увечері 7 серпня. Місцеві жителі отримують допомогу у вигляді будівельних матеріалів.

Як зазначив начальник житлово-комунального відділу Дмитро Візенков, будівельні матеріали можуть отримати всі власники пошкоджених домівок. При цьому, на місці руйнувань працює 10 бригад по 4 особи, які допомагають забивати вікна у квартирах та під'їздах.

«Громадяни мають змогу отримати набори, які містять найнеобхідніші матеріали для екстреного ремонту будівель, а саме: 500 одиниць OSB, плівку, дошки, рейки, саморізи тощо», - розповів Дмитро Візенков.

Сім’ям загиблих унаслідок вчорашнього обстрілу виплатять по 100 тисяч гривень з місцевого бюджету. Про це повідомив начальник Покровської МВА Сергій Добряк.

«За зруйновані квартири виплатимо по 80 тисяч підтримки з місцевого бюджету. Також люди мають можливість відшкодувати свої збитки через єВідновлення», – зазначив начальник Покровської МВА.

Також на місці обстрілу ведуть прийом спеціалісти Управління соціального захисту населення з метою надати громадянам необхідну інформацію про доступні види виплат, порядок оформлення та необхідні документи.

«Сьогодні Управління соціального захисту приймає людей, надає консультації з питань: куди треба звертатися у таких випадках, які взагалі можливі виплати. Також розповідаємо, які документи треба зібрати та як зареєструвати зруйноване житло через додаток «Дія». Також приймають заяви на допомогу фахівці від міжнародної організації», - розповіла заступниця начальника УСЗН Белкіна Тетяна.

Станом на 11:00 відомо про сімох загиблих: п'ятеро цивільних, рятувальник та військовий.

81 поранений – 39 цивільних, серед яких двоє дітей – 2006 і 2012 року народження, 31 поліцейський, 7 працівників ДСНС та 4 військових.

Зафіксовані  пошкодження 12 багатоповерхівок,  будівель готелю, прокуратури, пенсійного фонду, аптеки, двох магазинів, двох кафе та двох цивільних автомобілів.