У Покровську станом на 7:00 8 серпня 7 людей загинуло, 67 поранено внаслідок російського обстрілу, що стався напередодні. Про це повідомив начальник Донецької обласної військової адміністрації Павло Кириленко.

«Серед загиблих – 5 цивільних, 1 працівник ДСНС, 1 – військовий», – зазначив Павло Кириленко.

Серед поранених – 29 цивільних (у тому числі двоє дітей 2006 та 2012 року народження), 29 працівників поліції, 7 співробітників ДСНС та двоє військових.

Павло Кириленко також додав, що росіяни здійснили два удари по Покровську «Іскандерами» – о 19:15 та 19:52.

Як повідомив міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко, на місці обстрілу відновлено розбір завалів. «Вночі були змушені призупинити роботи через високу загрозу повторних обстрілів», – зазначив голова МВС.

У Держслужбі з надзвичайних ситуацій також повідомили про відновлення у Покровську  аварійно-рятувальних робіт станом на ранок 8 серпня. Залучено 41 особу та 11 одиниць техніки ДСНС, в тому числі зведений загін ДСНС.

Увечері 7 серпня усі осередки загорянь на місці ракетного обстрілу  локалізовані на загальній площі 75 кв.м. Силами ДСНС загалом було врятовано 8 людей.

Як повідомили в Покровській МВА, з 10:00 за адресою: вул. Центральна, 148 у дворі буде організовано роботу штабу з видачі фінансової допомоги від «Аваліс»т мешканцям квартир, пошкоджених внаслідок усорашнього обстрілу.

Працюватимуть психологи, педагоги та соціальні працівники УСЗН, які будуть фіксувати наслідки руйнувань та заноситимуть їх в базу пошкодженого майна.

Нагадаємо, ввечері 7 серпня росіяни двічі вдарили по центру Покровська ракетами. Зруйновані та пошкоджені багатоповерхівки, приватні будинки, адміністративні будівлі, заклади харчування, готель.