Учні покровської загальноосвітньої школи №9 повернулись з насиченої поїздки до Івано-Франківської області. Про це повідомила директорка школи Валентина Рудик.

Протягом тижня школярі знайомились з культурною спадщиною Івано-Франківщини.

«Музей писанки був дуже гарним, там було шість тисяч писанок. Мені ще дуже сподобались екскурсії. Я дуже радий, що знайшов нових друзів», – розповідає учень ЗОШ №9 Кирило.

Відбулася така поїздка за ініціативи Донецької обласної державної адміністрації, на замовлення Департаменту екології та природних ресурсів. Усього в програмі «Екологічними стежками рідної України» взяли участь 45 дітей.

«Активісти нашої школи, відмінники освіти, які занесені до банку обдарованих дітей. Вони розглянули культурну спадщину, дізналися, звідки походять географічні назви, гуцульський діалект, українська мова. Отримали враження від спілкування з населенням Карпат, адже ми відвідали Яремчу, Верховину, прогулянок по  замках Тернополя», – розповіла директорки ЗОШ №9 Валентина Рудик.

Поїздка видалась насиченою: діти з вчителями відвідали заповідники, водоспади, музеї, зокрема Бучацький замок та національно-природний парк «Гуцульщина». Побували на виставці виробів кераміки та досліджували місця зростання червонокнижних рослин.

«Дізналися про минуле цього краю, а також отримали багато знань з історії та екології. Також змогли подихати свіжим повітрям та насолодитися краєвидами», – ділиться враженнями учениця Варвара.

Важливою складовою програми були тренінги, медитації та майстер-класи, що допомагали опановувати різні практики та методики. Під час мандрівки проводилися й оздоровчі процедури: ароматерапія, кисневі коктейлі, рухливі квести просто неба та відвідування соляних кімнат. 

Тепер діти з новими силами готові до навчання та нових перемог на всеукраїнських конкурсах і олімпіадах.

Детальніше про подорож покровських учнів до Івано-Франківщини – в  сюжеті ТК «Орбіта».

Раніше Pokrovsk.news повідомляв, що в Новогродівці стартували психологічні тренінги для школярів