Обдарована молодь Покровської громади зустрілася з начальником міської військової адміністрації Сергієм Добряком та його заступницею Маргаритою Ідрісовою, щоб обговорити важливі питання. Деталі дізнавалась знімальна група ТК «Орбіта».

Запитання від молоді були більш ніж серйозними – від перспектив розвитку молодіжних організацій, стану укриттів у закладах освіти, можливості проведення очних занять до екологічних, економічних та особистих. Також діти озвучували й своє бачення вирішення багатьох складних для громади питань.

«Було дуже цікаво слухати, як буде розвиватися наше місто, що далі ми будемо робити, яке навчання буде. Також як будуть розвиватися гуртки та взагалі було дуже приємне спілкування. Будемо і далі чекати гостей, які можуть розповісти нам щось цікаве», – каже президентка шкільного самоврядування ЗОШ №9 Анна Овчинникова.

Одним з головних на зустрічі було питання про можливість відновлення очного шкільного навчання в нашій громаді.

«На жаль, безпекова складова не дає нам такої можливості, але ми все одно готуємось до цього. Хоча б за якоюсь змішаною системою», – відповів Сергій Добряк.

Потім учні запитували гостей, які здобутки вони мали в шкільному віці. Сергій Добряк розповів, що у юнацтві дуже полюбляв читати та серйозно займався спортом, а Маргарита Ідрісова захоплювалась театральним мистецтвом і танцями. Своєю чергою, покровській молоді теж було чим похвалитися.

«У мене багато досягнень. У минулому та цьому році я брав участь у конкурсі з української мови імені Петра Яцика, також з математики. У цьому році я окремо брав участь в олімпіаді з англійської мови, у МАН з фізики та взяв інтернет-олімпіаду із зарубіжної літератури та хімії», – поділився досягненнями учень ЗОШ №9 Єгор Писарєв.

Гості підкреслили високу обізнаність дітей у різних напрямках, тому і самі із задоволенням ставили їм питання, і навіть запропонували взяти участь у створенні програми розвитку громади.

«Спілкування з молоддю – це завжди доречно, воно мотивує і нас, і дітей, тому зустріч пройшла дуже класно. Бажаємо дітям всього найкращого, дякуємо, що не тільки прославляєте свої школи, але і нашу громаду, і Україну», – наголосила Маргарита Ідрисова.

Діти вручили керівникам громади власноруч виготовлені подарунки, а натомість отримали смаколики. І такі солодкі подарунки вручать всім обдарованим дітям громади.

Детальніше про зустріч покровської молоді з керівництвом МВА – в сюжеті ТК «Орбіта».

Раніше Pokrovsk.news повідомляв, що учень покровської загальноосвітньої школи отримав стипендію Кабінету міністрів.