Як зараз живе село Новоекономічне Покровського району - дізнавалась знімальна група ТК «Орбіта».

З початку повномасштабного вторгнення Новоекономічне прийняло багато переселенців. Радниця з питань децентралізації та реформування Гродівської громади Людмили Руденко каже, що громада намагається зробити життя місцевих та переселенців комфортним.

«Обробленні поля, дошкільні та шкільні заклади освіти працюють в онлайн режимі. В наявності є оснащені бомбосховищами консультаційні пункти. У нас працюють всі амбулаторії, сімейні лікарі на місці. Немає такого, щоб наш мешканець бігав, шукав якусь довідку, тому що не може знайти лікаря. Я знаю, що в інших громадах така проблема є. На жаль», - розповідає пані Людмила.

У Гродівській громаді діє програма безкоштовного житла для внутрішньо переміщених осіб. На сьогодні важливо продовжувати розвиток, і в громаді є амбітні плани на час після перемоги.

«Те, що ми будемо жити в іншій країні - це ми вже знаємо апріорі. Тут не треба доводити, що ми відбудуємось і будемо жити як раніше. Я противник того, що ми будемо жити як раніше - ми повинні жити краще", - додає Людмила Руденко.

На місці зруйнованого будинку культури планують відкрити спортивно-культурний центр. Це частина великого проекту. Наразі головне — витримати, наближаючи своєю роботою перемогу.

Детальніше про життя в Новоекономічному — в сюжеті ТК "Орбіта"

Раніше Pokrovsk.news розповідав, як працює єдине на Донеччині господарство, де вирощують корів.