Переселенка з Авдіївки Ганна Шаповал уже десять років живе в Покровську і переймається долею інших людей. Громадська організація «Гідність Донбасу», яку вона очолює, вже надала допомогу майже двом тисячам сімей, які опинилися в складних життєвих обставинах. Як починався її шлях у волонтерстві, Ганна Шаповал розповіла знімальній групі ТК «Орбіта».

«Ми бігли від війни і обрали Покровськ, оскільки він знаходиться неподалік від Авдіївки. На той час я ще їздила на вихідні до батьків, також привозила гуманітарну допомогу мешканцям Авдіївки», – розповідає Ганна Шаповал.

Тоді, у 2014 році, Ганна побачила, що в Покровську дуже багато таких, як і вона, переселенців – розгублених, яким часом не вистачає елементарних речей. Ганна знайшла однодумців і почала допомагати таким сім’ям.

«Шукали дитячий одяг, взуття, продуктові набори. Познайомилися з Покровською організацією Червоного Хреста України, яку очолює Людмила Полтавченко. Ми почали з нею співпрацювати, згодом я офіційно відкрила свою громадську організацію «Гідність Донбасу», ми розпочали співпрацювати з міжнародними благодійними організаціями», – розповіла волонтерка.

За час існування ГО «Гідність Донбасу» гуманітарну допомогу від неї отримали майже дві тисячі сімей, які опинилися в складних життєвих обставинах. Це дитячий одяг, взуття, канцелярія, гігієнічні та продуктові набори. Також регулярно проводяться безкоштовні майстер-класи для дітей із сімей ВПО з обов’язковими подарунками для учасників від благодійників.

Організація надає допомогу не лише переселенцям, але й покровчанам, постраждалим від обстрілів, людям, які залишаються жити в близьких до фронту населених пунктах, сім’ям військовослужбовців та самим захисникам. Останнім передавали генератори, окопні свічки, ковдри, павербанки, ліхтарики, солодощі.

«Це дуже велика робота: я постійно сиджу в соціальних мережах, шукаю донорів. Потім ми розпочинаємо співпрацю, укладаємо договір, далі – акт приймання-передачі. Ми отримуємо гуманітарну допомогу, самі її розвантажуємо», – розповідає Ганна Шаповал.

У соцмережах пані Ганна розміщує інформацію про дату та місце видачі гуманітарної допомоги, категорії людей, які її можуть отримати. Все реєструють, роблять фото та відеозвіти для донорів. Ганна Шаповал зазначає, що волонтерство надихає та дає сили рухатись далі.

«Я рада, коли гуманітарну допомогу отримують сім'ї, які дійсно її потребують. Я бачу їхні щасливі обличчя – і це подяка нашій організації і мені зокрема», – зізнається волонтерка.

Детальніше – в сюжеті ТК «Орбіта».

Раніше Pokrovsk.news повідомляв, що дві мешканки села Звірове долучилися до волонтерської ініціативи «Швейна рота».