У Покровську розпочалося встановлення наземних бетонних укриттів. Усього в різних районах міста планується облаштувати 13 таких захисних споруд – повідомляють у Покровській міській військовій адміністрації.

Наземні укриття з’являться біля відділень банків та інших установ. Ними зможуть скористатись не лише співробітники фінустанов та клієнти, але й ті, хто під час повітряної тривоги перебуватиме поруч.

Укриття встановлюються в межах спільної ініціативи Донецької ОВА під керівництвом Вадима Філашкіна та АТ КБ «ПриватБанк». Сьогодні розпочався монтаж першого з укриттів.

«Це укриття буде розташоване поруч із відділенням банку та розраховано на 25 сидячих місць. Воно оснащене лавками для зручного очікування, а також системою відеонагляду та освітленням. Такі безпекові заходи будуть особливо корисні для мешканців, які проживають у безпосередній близькості до цих локацій, а також для клієнтів ПриватБанку, які відвідують відділення. Планується, що вже сьогодні роботи з встановлення укриття будуть закінчені», – зазначив начальник Покровської МВА Сергій Добряк.

Крім цього, ініціативу очільника Донецької ОВА підтримав благодійний фонд «Nova Ukraine». У різних куточках Покровська передбачається встановлення ще 12 таких укриттів, які будуть відкриті у будь-який час доби.

Роботи із встановлення всіх укриттів передбачається виконати протягом місяця.

Раніше Pokrovsk.news повідомляв, що комунальники Покровська задіяні в ліквідації наслідків обстрілів та прибиранні міста після зими.