У День вишиванки породіллі Покровського перинатального центру отримали подарунки в рамках акції «Народжені у вишиванках». Про це повідомляє кореспондент ТК «Орбіта».

Очільник Покровської МВА Сергій Добряк та начальник Покровської районної військової адміністрації Володимир Замотаєв вручили подарункові набори мамам одинадцятьох новонароджених. Дівчатка отримали костюмчики з вишиваночками та рожевими спідничками, а хлопчики – сорочки та шаровари.

«Від імені обласної військової адміністрації, району і Покровської громади бажаю вам міцного здоров'я, терпіння, наснаги, виростайте скоріше», – звернувся до мам та малюків Володимир Замотаєв.

Подарунки підготувала Донецька облдержадміністрація разом з Українським розмовним клубом «Файно» в рамках акції «Народжені у вишиванках», яка проводиться на Донеччині вже вісім років поспіль.

Сергій Добряк підкреслив, що вишиванки – це справжнє культурне надбання, і вручати їх маленьким українцям і україночкам дуже приємно.

«Ці вишивані сорочки – переможний код українців, зокрема в цій великій війні проти рашистів. Щиро дякуємо всім, хто долучився до цієї акції – Донецькій обласній адміністрації, ГО «Файно» за такі чудові подарунки. Ще хотів би сказати, що в нас у Покровській громаді дівчаток народилося більше, ніж хлопчиків, але козачки теж є», – зазначив Сергій Добряк.

Такі ж подарунки з нагоди Дня вишиванки отримують й інші малята Донеччини. Всього за 8 років в рамках цієї акції свої перші вишиванки отримали майже дві з половиною тисячі маленьких українців.

Детальніше – в сюжеті ТК «Орбіта».

Раніше Pokrovsk.news повідомляв, що голова Донецької ОДА Вадим Філашкін з нагоди Дня вишиванки вручив подарунки новонародженим та військовослужбовцям.