Сьогодні, у третій четвер травня, відзначається День вишиванки. З нагоди свята голова Донецької облдержадміністрації Вадим Філашкін подарував вишиванки немовлятам та військовослужбовцям. Про це він повідомив у своєму Telegram-каналі.

«Вже восьмий рік поспіль ми разом з Українським розмовним клубом «Файно» проводимо акцію «Народжені в вишиванках». За цей час майже 2500 маленьких українців вже отримали свої перші вишиванки. Вдячний керівниці клубу «Файно» Оксані Муравльовій та всім волонтерам за організацію цього свята для наших найменших співвітчизників», – зазначив очільник Донеччини.

Військові, які зараз відстоюють нашу незалежність та безпеку на передовій, також отримали вишиванки від Донецької ОДА.

«Вишиванка – це символ зв'язку поколінь українців, і цей зв'язок відчувається дуже добре, коли маєш змогу привітати дітлахів, які будуватимуть наше майбутнє, і військових, які це майбутнє захищають сьогодні. Тож вітаю всіх із Днем вишиванки! Нехай вишивана традиція простягається у майбутнє ще далі, ніж у минуле. Бережімо свою культуру і свої символи», – зазначив Вадим Філашкін.

Раніше Pokrovsk.news повідомляв, що Мирноградський осередок краєзнавців «Старий рудник» випустив краєзнавчі календарі, присвячені вишиванці.