У Всесвітній день ментального здоров'я, 10 жовтня, в Мирнограді відбувся психологічний тренінг. Про це повідомили організатори заходу.

За словами психологині Мирноградського центру професійного розвитку педагогічних працівників Євгени Талькової, перший крок до подолання психічних труднощів – визначення їхніх симптомів.

«Є дуже багато ознак, що в нас щось йде не так. Це може бути й тривожність, це може бути роздратування, агресія без певної причини. Їх дуже, дуже багато», – розповідає психологиня.

Після виявлення своїх психічних проблем кожен учасник працював у команді за певним напрямком. Малювання як метод самовираження своїх емоцій для дорослих панянок виявилося захоплюючим заняттям.

«Навіть те, що ми сюди прийшли й щось зробили для себе, намалювали малюнки – це дуже корисно. Можна використовувати, в першу чергу, з нашими дітками», –  ділиться враженнями учасниця заходу Яна. 

Універсальною технікою для всіх стало дихання за допомогою телефону. Щоб опанувати цей метод, слід узяти мобільний у руки і, проводячи пальцем по його обідку, слідкувати за диханням. Психологи радять: коли ведете пальцем по коротшому боці, зробіть глибокий вдих, а коли ведете вздовж довгої частини – повільний видих. Цей метод самодопомоги дає можливість спокійно аналізувати все, що відбувається навколо.

За словами заступниці мирноградського міського голови Тетяни Ситник, в майбутньому такі сесії в громаді стануть регулярними.

«Ми на постійній основі будемо це робити. Міжнародна організація «Аваліст» приїздить до нас з понеділка по четвер і буде проводити психологічну сесію», – каже Тетяна Ситник.

Відвідувачі тренінгів будуть заліплювати дошку маленькими сердечками. Червоний колір кожного позначатиме бажання вчитися далі.

Детальніше про методи психологічної самодопомоги – в сюжеті ТК «Орбіта».

Раніше Pokrovsk.news повідомляв, що Покровськ взяв участь у обласній конференції на тему ментального здоров'я