У Покровську під головуванням заступниці начальника Покровської МВА Олени Харчевної відбулося чергове засідання комісії з питань надання одноразової матеріальної допомоги окремим категоріям громадян. Цього разу для надання допомоги з місцевого бюджету було виділено 2,2 млн грн – повідомляють у Покровській міській військовій адміністрації.

Члени комісії  розглянули 98 заяв від жителів громади. Більшість звернень стосувалася надання допомоги на лікування онкологічних захворювань та протезування. За рішенням комісії, кожному із заявників було виділено від 3 до 25 тис. грн. 

14 пакетів документів стосувалися призначення матеріальної допомоги військовослужбовцям та їх сім’ям. Зокрема 3 родинам зниклих безвісти виділили по 100 тис. грн, а рідним 6 загиблих внаслідок збройної агресії рф – по 50 тис. грн.

Також було призначено допомогу в розмірі 40 тис. грн на придбання надгробків двом загиблим воїнам; виділено по 20 тис. грн на лікування 3 членів добровольчого формування, які постраждали від обстрілів.

Крім цього, на засіданні обговорили надання допомоги у 80 тис. грн власникам однієї зі зруйнованих ворожим снарядом осель.

Протягом останнього місяця за фінансовою підтримкою також звернулись 26 працівників УСЗН, які постраждали внаслідок обстрілу. Їм на лікування у зв’язку з отриманням мінно-вибухових травм було виділено від 5 до 10 тис. грн.

«Турбота про найбільш незахищені верстви населення вважається показником стабільності та цивілізованості країни. У нашій громаді діє система надання одноразової матеріальної допомоги, що дає змогу підтримати всіх вразливих громадян», підкреслила Олена Харчевна.

Раніше Pokrovsk.news повідомляв, коли профінансують виплати ВПО в грудні.