У Донецькій області введені стабілізаційні відключення електроенергії. Про це повідомляють у ДТЕК Донецькі електромережі.

«Через масштабні ворожі обстріли енергосистема нашої країни зазнала значних ушкоджень. Через це в Донецькій області введені стабілізаційні відключення за розпорядженням НЕК «Укренерго», – йдеться в повідомленні.

Графіки відключень можна подивитися на сайті ДТЕК Донецькі електромережі за посиланням: https://www.dtek-dem.com.ua/ua/shutdowns

«Енергетики всієї країни вже працюють, щоб повернути світло в оселі українців», – зазначають у ДТЕК Донецькі електромережі.

У Покровську вже застосовані графіки відключень електроенергії – наразі знеструмлена центральна частина міста. Про це повідомляють у Покровській міській військовій адміністрації.

«За командою диспетчера НЕК «Укренерго» 29 березня з 19:00 на Донеччині буде застосовуватися графік аварійних відключень електроенергії для споживачів в обсязі до 30 МВт (добова потужність споживання області 223 МВт). Це обумовлено збільшенням використання електроенергії у вечірній піковий період з 19:00 до 23:00», – повідомляють у Покровській МВА.

Покровчанам нагадують про необхідність вчасно заряджати пристрої, ліхтарики та павербанки.

Нагадаємо, російські окупанти починаючи з минулого тижня цілеспрямовано атакують українську енергосистему. Остання масована атака по енергооб’єктам сталася в ніч на 29 березня.