Віднедавна п’ять областей України отримали можливість надавати послуги служби зайнятості більш мобільно. Про це повідомляє Державна служба зайнятості.

Донецький, Харківський, Миколаївський, Херсонський та Одеський регіони отримали мобільні центри зайнятості – спеціальні транспортні засоби, обладнані сучасною технікою, зокрема – ноутбуком, планшетом, принтером, а також – генератором, зарядною станцією, розкладними меблями тощо.

Призначення такого мобільного центру – мати все необхідне для того, щоб приїхавши на місця, відразу розгорнути свою роботу.

Ці центри допомагають надавати якісні послуги жителям постраждалих від бойових дій населених пунктів та територіально віддалених громад. Завдяки обладнанню стане можливим не тільки надавати послуги, але й проводити тренінги та семінари, ярмарки вакансій та презентації роботодавців.

Крім того, завдяки мобільним центрам зайнятості будуть надаватися індивідуальні консультації громадянам, які хочуть отримати ваучер на навчання або ж започаткувати чи розвивати вже діючий бізнес.

У цілому мобільні центри зайнятості мають полегшити доступ мешканців прифронтових територій до послуг служби зайнятості та сприяти економічному відновленню цих регіонів в умовах війни.

Довідково. Проєкт реалізовано за сприяння Програми розвитку ООН в Україні в межах Програми із відновлення та розбудови миру за фінансової підтримки Уряду Німеччини через Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH.

Раніше у покровському Центрі зайнятості розповіли про нововведення у працевлаштуванні захисників та людей з інвалідністю.