По селах Покровської громади продовжують курсувати мобільні клініки в межах меморандуму, підписаного між КП «ЦМПСД» та МБФ «Альянс громадського здоров'я». Про це розповіла директорка Центру первинної медико-санітарної допомоги Інеса Остряніна.

«Наш центр первинної медико-санітарної допомоги в цьому році підписав меморандум з організацією «Альянс громадського здоров’я» щодо обстеження наших пацієнтів, які мешкають в сільській місцевості і які не можуть виїхати для обстеження. Тому в маленькі села, які розкидані в радіусі 50 кілометрів, виїжджає машина, де є все обладнання», – розповіла Інеса Остряніна.

Заступник виконавчого директора благодійного фонду «Альянс громадського здоров’я» Павло Смирнов відзначає, що їх першочергове завдання – створити комфортні умови для роботи лікарів.

«Ми привозимо такі транспортні засоби, в яких можна приймати людей. Також у нас є діагностичне обладнання», – каже Павло Смирнов.

У мобільній амбулаторії можна зробити кардіограму, ультразвукову діагностику, пройти лабораторні обстеження.

«Також ми співпрацюємо з фтизіатричним закладом з Краматорська – вони можуть проводити рентгенографію, є також обладнання для тестування на туберкульоз», – повідомив Павло Смирнов.

Інформацію про населення, яке першочергово потребує медичного огляду, заздалегідь зібрали медичні сестри Покровського ЦПМСД та передали її  представникам благодійного фонду «Альянс громадського здоров’я».

На гуманітарній основі пацієнти також отримують ліки. Усі результати обстежень зберігають і вносять до електронної медичної картки. Далі пацієнтів до одужання супроводжують лікарі ЦПМСД.

З початку року фахівці мобільної амбулаторії вже обстежили понад 170 пацієнтів з віддалених сіл.

Раніше Pokrovsk.news повідомляв, що мобільні клініки МБФ «Альянс громадського здоров’я» завітали до села Нововасилівка.