На території Покровської громади працює міжнародний благодійний фонд «Альянс громадського здоров’я». У межах благодійної місії мобільний медзаклад з лікарями, діагностичним устаткуванням та лабораторією завітав до села Нововасилівка – повідомляє кореспондент ТК «Орбіта».

«Мета нашої місії – виїжджати в села, які відрізані від медицини – від аптек, амбулаторій. Тому ми привезли сьогодні двох терапевтів, робимо клінічний аналіз крові, тестування на ВІЛ, гепатит B, C, сифіліс. Паралельно робимо кардіограму після призначення від терапевтів, а ще у нас працює окрема клініка, де можна зробити рентген та тестування на туберкульоз», – розповів представник міжнародного благодійного фонду «Альянс громадського здоров’я» Олександр.

На виїзні прийоми представники благодійного фонду вирушають на трьох-чотирьох автівках, які й слугують кабінетами для прийому пацієнтів.

Відразу на місці благодійний фонд також видає пацієнтам певні безкоштовні ліки – за показами після обстежень. Це цукрознижувальні, неврологічні препарати, антидепресанти, препарати для нормалізації тиску, холестерину, кислотності шлунку, лікування хвороб нирок, циститу, антибіотики.

Ці заходи проводять у тісній співпраці з Покровським центром первинної медико-санітарної допомоги.

«Близько місяця наші співробітники збирали дані населення, робили такий перепис: хто пройшов медогляд, хто ні. Ми зібрали списки, надали цій організації інформацію щодо найбільш віддалених сіл, і вони приїхали співпрацювати з нами», – розповіла медична директорка Покровського центру ПМСД Олена Пономаренко.

Таку допомогу «Альянс громадського здоров’я» надає Покровській громаді вперше, але обіцяє співпрацювати й надалі. У лютому прийоми також заплановані в селах трьох старостатів – Срібненського, Новоєлизаветівського і Новотроїцького. Люди, у яких медики благодійної організації виявили патології, надалі перебуватимуть під наглядом і супроводом місцевих лікарів.

У середньому під час таких виїзних прийомів медики обслуговують до пів сотні людей. «Альянс громадського здоров’я» допомагає українцям уже більше року, охопивши медичною допомогою області, де тривають активні бойові дії.

Детальніше – в сюжеті ТК «Орбіта».