У терапевтичному відділенні Покровської КЛІЛ лікують великий спектр терапевтичних хвороб. Займаються тут і паліативними пацієнтами – тими, що ніколи не одужають, але медики здатні полегшити їм життя. Про це розповіла завідувачка терапевтичного відділення Покровської КЛІЛ Юлія Кашик.

«У нас в лікарні є два підрозділи паліативної допомоги – стаціонарна і мобільна. Стаціонарна паліативна допомога працює вже протягом двох-трьох років. Щойно COVID-19 пішов на спад, ми відкрили терапевтичне відділення, і в нас уже була стаціонарна паліативна допомога. Мобільна паліативна допомога функціонує в нас з лютого 2023 року», – розповіла Юлія Кашик.

Паліативні хворі в стаціонарному відділені проходять курс лікування та обробки пролежнів. П’ять лікарів та чотири медичні сестри також виїжджають до пацієнтів додому і проводять всі необхідні маніпуляції, як і в лікарні.

У бригад є своя автівка, яка привозить їх до пацієнтів. Лікарі також привозять підгузки та ліки, зокрема знеболювальні – їх отримують або за електронним рецептом, або в межах місцевої програми.

«У пацієнта має бути електронне направлення на мобільну паліативну допомогу. Він або родичі приходять сюди, ми оформляємо амбулаторну карту і працюємо з ним», – розповіла Юлія Кашик.

Зараз в межах мобільної паліативної допомоги лікарі терапевтичного відділення Покровської КЛІЛ опікуються 115 пацієнтами, і з кожним днем таких хворих все більше.

Детальніше – в сюжеті ТК «Орбіта».

Раніше Pokrovsk.news повідомляв, що в Покровській КЛІЛ оновили інсультний блок.