У Мирноградському осередку Червоного Хреста організована видача гуманітарної допомоги внутрішньо переміщеним особам. Про це повідомили в організації. 

Чергову партію допомоги отримали переселенці, а також містяни, які постраждали від обстрілів. За словами голови Мирноградського осередку товариства Червоного Хреста Інни Борисової, гігієнічні набори та продукти довготривалого зберігання видають у залежності від кількості людей у родині. 

«Якщо 1 або 2 людини, вони отримують один продуктовий набір та один гігієнічний. Якщо в родині 3 або 4 людини й дітки старші 4 років, тоді цей набір буде складатися з 2 продуктових наборів і 2 наборів гігієни. Якщо 5, 6 і більше осіб – 3 продуктові набори та 3 гігієнічні», – зазначає Інна Борисова. 

Червоний Хрест намагається допомагати переселенцям на постійній основі, але не кожного місяця. Співробітниця мирноградського Червоного хреста Наталя Пуздренко розповіла, що волонтери вже відпрацювали механізм, за яким можуть швидко видавати гуманітарну допомогу.

«Дівчата заповнюють базу, заповнюють відомості, виписують талон. Люди до мене приходять, там написана кількість коробок, яку треба видати, і я по цім талонам видаю», – розповідає пані Наталя. 

Як тільки волонтерки закінчать роздавати набори в Мирнограді, то відправляться з черговою партією гуманітарної допомоги в села Очеретинської та Новогродівської громад, розташовані поблизу лінії фронту. 

Детальніше про роботу мирноградського осередку Червоного Хреста – в сюжеті ТК «Орбіта».

Раніше повідомлялося, що черговий розподіл гуманітарної допомоги відбувся у Новогродівці.