У Новогродівській громаді відбулася чергова видача гуманітарної допомоги. Місцеві жителі отримують таку підтримку раз на місяць. Про це повідомила секретар Новогродівської міської ради, голова гуманітарного штабу Лілія Бегалій.

«Зараз, у серпні, допомога відрізняється. Люди від 60 років отримують продуктові набори від Всесвітньої продовольчої програми ООН, діти – допомогу від Ріната Ахметова. Доросле населення отримує набори від World Central Kitchen», – розповідає Лілія Бегалій.

Аби не було черг, у видачі допомоги задіяна велика кількість людей. Більшість з них – працівники виконкому та інших міських установ, але зараз усі вони волонтери.

У Новогродівці постійно проходить додаткова видача гуманітарної допомоги вразливим верствам населення. Для мешканців Галицинівки гуманітарку привозять безпосередньо в село. Додаткову допомогу отримують і шахтарі «Селидіввугілля».

«Допомогу почали видавати до Дня шахтаря. Тобто додатково працівники наших підприємств, незалежно від того, де вони мешкають, у нашій громаді чи в іншій, також отримують гуманітарну допомогу», – повідомив начальник Новогродівської МВА Олександр Шевченко.

На підприємстві шахтарям видають талони, за якими вони або члени їхніх родин можуть отримати пакунки з допомогою. Загалом з нагоди Дня шахтаря та Дня незалежності додаткову гуманітарну допомогу отримають 2 тисячі 100 гірників Селидіввугілля.

Детальніше – в сюжеті ТК «Орбіта».